pondělí 17. listopadu 2014

Web a strategie Open Planets (Preservation) Foundation kompletně v novém

Možná jste si již všimli, ale v minulých dnech byla zveřejněna nová podoba OPF webu. OPF asi znáte jako místo, kde digital preservation komunita zveřejňovala své problémy a řešení v podobě blogů, různých seznamů nástrojů, oznámení o konferencích apod. OPF byl vlastně způsob, jak nástroje a knowledge base vytvořené v EU projektu PLANETS, mohly zůstat dále přístupné a fungovat jako platforma i po ukončení projektu.
Takto to fungovalo několik let, během nichž se OPF rozrozstla do daleko větší organizace, s mnohem větším záběrem než bylo jen opatrování výstupu projektu Planets. Vazba na projekt se postupně smazávala a organizace byla známější pod zkratkou OPF. Z těchto důvodů bylo minulý rok přikročeno k hlubším změnám z pohledu organizace. OPF bylo přejmenováno na Open Preservation Foundation. Byl zvolen nový výkonný ředitel (Ed Fay) a byla připravena nová strategie rozvoje na následující léta.
Celé to nyní vyústilo v nový web a zveřejnění strategie v minulých dnech.
Web je nově na adrese http://openpreservation.org/. Veškerý obsah z openplanetsfoundation.org byl přenesen.

Strategie na léta 2015-2018 je dostupná tady http://openpreservation.org/documents/public/OPF_VisionandStrategy_2015-18.pdf.

Žádné komentáře:

Okomentovat